Potrivit studiilor aproximativ 80% din oameni prezinta o deviatie minora a septului nazal. Deviatia de sept presupune deplasare fie spre dreapta fie spre stanga a septului nazal, lucru care duce la probleme respiratorii daca nu se intervine.

O deviatie de sept are ca si cauze fie leziuni sau traumatisme in zona nasului, sau mai exista posibilitatea sa te nasti cu aceasta afectiune. Spre deosebire de o operatie de rinoplastie cu rol estetic care este recomandat sa fie facuta dupa varsta de 18 ani, corectia de sept nazal se poate face la aproape orice varsta si este chiar indicat sa nu se amane.

deviatie de septAceasta afectiune poate duce la sangerari nazale, migrene, dureri ale fetei, respiratie zgomotoasa si sforait. Sforaitul la randul lui poate si el cauza probleme respiratorii si chiar boli ale inimii.

In cea ce priveste cabinete si preturi pt. o operatie deviatie de sept Timisoara este printre principalele orase unde poti beneficia de interventii chirurgicale facute de doctori specialisti si cu aparatura si tehnici de ultima generatie.

Exista si posibilitatea ca o deviatie de sept sa poata fi tratata si cu medicamente insa daca acestea nu isi fac efectul, o interventie chirurgicala este necesara.

De cele mai multe ori pretul unei astfel de operatii este acoperit de catre asigurarea de sanatate, fiind o operatie de corectie si nu una cu scop estetic.

Interventia chirurgicala prin care se corecteaza deviatia de sept de obicei dureaza in jur de o ora, o ora si jumatate si se face fie sub anestezie generala fie sub anestezie locala.

In timpul septoplastiei chirurgul indreapta septul nazal si il repozitioneaza in centrul nasului. Pentru a putea face acest lucru este necesara indepartarea partilor cartilaginoase si osoase a septului inainte de a fi pozitionat inapoi in pozitia corecta.

Pentru mai multe informatii despre operatii de chirurgie plastica, preturi pareri poti intra si pe Chirurgie Plastica Ro.

Pentru cine nu doreste interventia chirurgicala exista mai multe tratamente care pot ameliora situatia lor. Se pot lua medicamente decongestionante care reduc congestia nazala si contribuie la eliberarea cailor respiratorii.

Mai sunt si spray-urile nazale pe baza de cortizon. Acest tratament se elibereaza si se administreaza doar cu prescriptie medicala. Poate ajuta la prevenirea secretiilor si reduce riscul de blocaj nazal si al infectiilor sinusurilor.

Simptomele deviatie de sept trebuie sa dispara in urma interventiei chirurgicale exceptie de la aceasta regula fac doar alergiile care e posibil sa necesite un alt tip de tratament.