Pentru a fi eficient in convertirea unui vizitator intr-un potential client site-ul de prezentare al afacerii tale trebuie sa indeplineasca anumite conditii, sa contina anumite elemente al caror scop comun este convingerea celui care a ajuns pe site ca serviciile tale sunt de calitate si preturile sunt rezonabile.

Daca vrei doar sa ai un loc unde sa postezi programul si adresa afacerii tale e suficienta o pagina de FB. Insa daca vrei ca clientul sa afle toata gama de servicii pe care o oferi, preturi, istoria afacerii tale si asa mai departe ai nevoie de un website.

Acest articol te va ajuta sa faci o alegere inspirata atunci cand mergi la o firma ce ofera servicii de creare site web de prezentare, o agentie de web design cu alte cuvinte.

In primul rand conteaza foarte mult ca design-ul site-ului, aspectul general sa fie curent. Daca ai un site de prezentare care arata ca cele din anii 90 de la inceputurile internetului, nu numai ca majoritatea vizitatorilor iti vor iesi de pe site imediat dar nici nu se vor descurca foarte bine cu navigarea pe el.

Cand ai intalnirea cu web designer-ul si ii explici proiectul tau fi pregatit cu cateva site-uri a caror design ti se pare interesant, ca exemplu pentru cum ai vrea sa arate website-ul tau.

Un element important este pagina cu serviciile oferite. Cine intra pe site probabil vrea sa afle cateva informatii despre serviciile pe care le oferi. Cu cat mai detaliata descrierea serviciilor, poate chiar si afisarea preturilor, cu atat mai bine pentru tine.

In ziua de azi cu cat educi lumea mai bine despre ce inseamna serviciile tale cu atat vor fi mai convinsi ca sunt de calitate si esti intradevar un profesionist in ceea ce faci.

Un alt element, acesta ar fi un exemplu de ce sa nu faci, si anume site-urile flash. Ziceam de site-urile care arata ca acum 25 de ani. Un site flash pe langa ca se incarca greu atat pe laptop cat si pe mobil este si extrem de enervant.

Pentru vizitator e foarte iritant ca elementele site-ului sa se schimbe intr-una chiar cand vrea sa dea click pe ele. Iarasi slide-urile de pe homepage nu sunt o idee foarte buna. Pana cand citesti descrierea sau titlul a si intrat altul pe ecran. Nu folosesc la nimic decat la iritarea vizitatorului care cauta informatii specifice si este si grabit.

Si sa stii, vizitatorul online este intotdeauna grabit.

Conteaza foarte mult ca metoda de contact pe care le-o oferi vizitatorilor sa fie clar vizibila pe site, sa iasa in evidenta si sa fie usor de folosit. De exemplu eu cand am creat site-ul cabinetului lui nevastamea am intrat pe vreo 10-12 site-uri ale unor agentii web. Unul dintre site-uri si in final cel al firmei de web design cu care am colaborat, Nova Marketing, avea un formular de contact unde am putut sa explic toate detaliile despre proiectul meu, inclusiv chestiile extra care le-as fi vrut si ce mi-a placut a fost ca imi ofereau mai multe obtiuni referitor la metoda cu care ma contactau ei pe mine.

Ca si cost, un site web daca este simplu, un site de prezentare cu vreo 3-4 pagini, nu ar trebuie sa te coste mai mult de 400-500 de euro. Daca nu vrei sa platesti banii astia, poti gasi pe Youtube foarte multe tutoriale despre cum sa-ti faci singur un website simplu de prezentare, majoritatea insa sunt in engleze. Am postat unul mai jos.

Cam asta ar fi. Am vrut sa scriu mai mult insa voi face o serie de articole pe tema asta fiindca cred ca multi dintre voi a-ti gasi aceste informatii folositoare. Puteti sa va abonati la site sau pe pagina de Facebook sa da-ti un like pentru a fi notificati cand public urmatorul articol.